Investerarrelationer / Pressmeddelanden

Yabie tar in två techprofiler i styrelsen

Publicerat
2022-04-26 11:30

Leah Farmer och Petra Weslien jpg

Stockholm, 26 april 2022 – Fintechbolaget Yabie förstärker kompetensen i styrelsen i form av två nya ledamöter. Leah Farmer, Chief Product and Technology Officer på Tourlane samt Petra Weslien, Chief People Office på Truecaller kommer med sina långa erfarenheter inom tech och fintech bli viktiga tillskott i styrelsen.

”Leah och Petra är starka techprofiler som båda har ett stort engagemang och driv kring att vara med och utveckla branschen med sina gedigna kunskaper och sitt nytänkande. Vi är oerhört glada för att de nu blir en del av Yabies styrelse”, säger Mathias Plank, vd på Yabie.  

Leah Farmer har över 20 års erfarenhet inom fintechbranschen från olika produkt- och techroller. Hon började sin internationella karriär i USA där hon bland annat arbetade på Amazon Global Payments Services och har därefter haft flera roller inom branschen däribland Vice President, Merchant Products på Klarna. Sedan 2018 bor hon i Berlin där hon idag är Chief Product and Technology Officer på Sequoia-backade Tourlane och sitter dessutom i flera styrelser.

”Jag har alltid varit en riktig nörd kring allt som rör betalningar och därför känns det väldigt roligt att få bli en del av Yabies styrelse. Jag tror att de är väl positionerade för att bli Europas ledande leverantör av teknik och lösningar för handlare av alla storlekar”, säger Leah Farmer, styrelseledamot Yabie.

Petra Weslien är ett välkänt namn i branschen och har haft ledande HR-roller inom tech-sfären under många år, bland annat på iZettle som People Lead. Sedan 2017 arbetar hon som Chief People Officer på Truecaller samtidigt som hon är styrelsemedlem i flera mjukvaruföretag som till exempel Momentum Software och Cinode.

”Det känns otroligt spännande att få ingå i styrelsen på Yabie, ett bolag som är på stark frammarsch. Med mitt fokus på kompetens, kultur och utveckling tror jag att jag kan bidra med perspektiv kring hur man bygger starka team, en viktig ingrediens i den tillväxtfas som Yabie nu är i”, säger Petra Weslien, styrelseledamot Yabie.

Styrelsen leds av styrelseordförande Erik Stannow med John Elvesjö som vice styrelseordförande. i övrigt består den av styrelseledamöterna Mathias Plank, Tanya Juul Kjaer, Fredrik Lundberg samt Leah Farmer och Petra Weslien.

För mer information, vänligen kontakta:
Mathias Plank, CEO, mathias@yabie.com, +46 705 360 200
Karl Garberg, CMO, karl@yabie.com, +46 708 800 875