Investerarrelationer / Pressmeddelanden

Yabie tar in 220 mSEK i pre-IPO runda

Publicerat
2021-05-27 07:40

Three people

Det snabbväxande Payment-bolaget Yabie, som backas av bland andra Sven Hagströmers Creades och Swedbank tar nu in 220 mSEK i en finansieringsrunda. Bolaget sneglar nu mot börsen som ett möjligt nästa steg i bolagets utveckling.

Yabie, som grundades för fyra år sedan, har utvecklat en innovativ, mobil kassalösning och marknadsför sig som “iZettle på Steroider” då bolagets tekniska plattform och betalningssystem lämpar sig för både mindre handlare och större företag. Bolaget, som växte med över 400 % förra året, har nu över 3 300 kunder och Yabies kassalösning finns bland annat på samtliga IKEA varuhus i Sverige.

“Pandemin har tvingat många inom detaljhandeln och restaurangnäringen att hitta nya arbetssätt för att överleva. Det är viktigare än någonsin att kunna erbjuda handlare och restauranger en modern betalningslösning som både håller nere kostnaderna och ger kunderna den bästa möjliga upplevelsen, med mindre köer och ökad försäljning”, säger Mathias Plank, grundare och vd på Yabie.

Finansieringsrundan på 220 mSEK övertecknades och intresset för bolaget är stort både från svenska och internationella investerare. Pareto Securities agerade finansiell rådgivare och ledde själva kapitalanskaffningen. Bland investerarna i rundan återfinns bland annat de befintliga ägarna Swedbank, Brightly Ventures och NFT Ventures och även flertalet nya delägare. Pengarna som bolaget tagit in skall primärt användas till att fortsätta expandera och att investera ytterligare bolagets tekniska plattform.

”Vi har precis påbörjat vår resa i Sverige och står nu inför en internationell utrullning. Vi utesluter inte heller framtida förvärv som en del i bolagets fortsatta tillväxtstrategi”, säger Mathias Plank.

”Vi överväger nu även möjligheterna att ta Yabie till börsen på lite sikt, som ett naturligt steg i vår fortsatta utveckling” fortsätter Mathias Plank.

For more information, please contact:
Mathias Plank, Founder & CEO, Yabie, tel: +46 70 5360200, mathias@yabie.com

Yabie utvecklar moderna och lättanvända kassasystem för iPad och iPhone. Företaget grundades i Stockholm 2017 under namnet Kaching och har sedan dess utvecklat kassasystem för både större kedjor inom detaljhandeln, som IKEA och Hästens, och för mindre butiker och restauranger. Gemensamt för alla Yabies kassasystem är ett fokus på användarvänlighet och ambitionen att förenkla din försäljning. Därför är Yabies kassasystem byggda för att göra det enkelt att komma igång, minimera support och göra det enkelt att hålla koll på din försäljning. Yabie är delägt av Swedbank och har dessutom täta partnerskap med flera betalleverantörer, vilket gör att Yabie även kan erbjuda marknadsledande priser på kortinlösen.