Investerarrelationer / Pressmeddelanden

Yabie tar in 160 miljoner kronor i en övertecknad investeringsrunda

Publicerat
2022-06-01 06:29

Plank

Stockholm, 1 juni 2022 – Det snabbväxande svenska fintechbolaget Yabie har tagit in 160 miljoner kronor i en övertecknad investeringsrunda. Rundan leds av den nya investeringsfonden Absolute Unlisted och även befintliga ägare som Swedbank, NFT Ventures och Brightly Ventures deltar.

Yabie är ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag med totalt över 4000 företagskunder i Sverige. Yabie hanterar över 100 miljoner transaktioner varje år och har en transaktionsvolym som överstiger 4 miljarder kronor. Bolaget har idag en årstakt på intäkter (revenue run rate) över 120 miljoner kronor med en stark tillväxtkurva. 

Bolaget har nu stängt en investeringsrunda om total 160 miljoner kronor som blev övertecknad. Utöver de befintliga ägarna Swedbank, NFT Ventures och Brightly Ventures samt Ilija Batljan som är med och investerar, så tar bolaget in investeringsfonden Absolute Unlisted som ny investerare. Absolute Unlisted investerar totalt 60 miljoner kronor. 

Yabie, som utvecklar moderna kassa- och betallösningar för små till medelstora företag i Sverige, har nu över 100 anställda i Sverige. Tillväxten drivs både organiskt och genom förvärv där Yabie under 2022 förvärvat tre bolag. 

“Vi är mycket glada och tacksamma över att intresset kring Yabie är så stort som det är. Sentimentet på marknaden har förändrats rejält under de senaste månaderna, där tillväxt och expansion oavsett kostnad inte längre premieras. Det som nu premieras är att bygga en uthållig verksamhet med positiva kassaflöden. Vi ser enorma möjligheter framåt och om vi spelar korten rätt så kommer vi kunna gå ut ur det här klimatet starkare,” säger Mathias Plank, grundare och vd på Yabie.

“Absolute Unlisted är mycket nöjda att bli en ny investerare i Yabie. Vi har blivit imponerade av Mathias med team och hur de driver tillväxt på ett förnuftigt sätt både organiskt och genom förvärv. Marknaden för kassasystem och betalningar i Europa är fragmenterad och här kan Yabie ta en ledande roll genom konsolidering och organiskt tillväxt,” säger Mikael Petersson, ansvarig förvaltare på Absolute Unlisted.

Yabie värderas efter finansieringsrundan till 960 miljoner kronor, vilket innebär en värderingsökning på mer än 50% sedan senaste nyemissionen under maj 2021.

För mer info, vänligen kontakta:
Mathias Plank, Chief Executive Officer, mathias@yabie.com, +46 705 360 200
Karl Garberg, Chief Marketing Officer, karl@yabie.com, +46 708 800 875

Om Yabie AB (publ.)
Yabie är ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag, som med innovation och säljkraft konsoliderar marknaden för kassasystem och betallösningar. Den molnbaserade allt-i-ett-produkten lockar allt från kvarterskrogen till IKEA. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 500 msek i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och Brightly Ventures. Bolaget grundades av serieentreprenören Mathias Plank (VD).

Kuriosa: på arabiska betyder يبيع (Yabie) att sälja.

Om Absolute Unlisted 
Absolute Unlisted är grundat och förvaltat av den framgångsrike fondförvaltaren Mikael Petersson. Bolaget är en godkänd riskkapitalfond där investerare från Coelis och Mikaels nätverk deltog i en nyemission tidigare i år, som blev övertecknad på 597 miljoner kronor. Absolute Unlisted siktar på att investera i 10 bolag där en börsnotering eller liknande planeras inom 24-26 månader. Investeringarna möjliggörs genom Mikaels unika investerarnätverk som ger access till annars stängda investeringsmöjligheter.