Investerarrelationer / Pressmeddelanden

Yabie rekryterar Sarah Mian som Chief HR Officer

Publicerat
2022-12-07 13:30

Sarah Mian

Fintechbolaget Yabie fortsätter sin tillväxtresa med det senaste tillskottet Sarah Mian som kommer att axla den nya rollen som HR-chef på bolaget som nu har över 135 anställda. Sarah kommer senast från Kry och Voi, där hon varit HR Business Partner. 

Fintechbolaget Yabie fortsätter att växa i snabb takt och är nu över 135 personer i organisationen. Under året har bolaget rekryterat till samtliga delar i organisationen med ett fortsatt fokus på tillväxt och produktutveckling. Yabie har sedan start haft en tillväxtstrategi som både drivits av organisk tillväxt och förvärvsdriven tillväxt. Under 2022 har bolaget förvärvat fyra företag som tillhandahåller produkter och tjänster inom kassasystem, betalningar och bokningssystem. 
 
Under hösten har Yabies ledningsgrupp utökats ytterligare med den nya rollen Chief HR Officer där Sarah Mian tar plats. Sarahs sejour på Yabie inleddes som ett konsultuppdrag från KPMG men har sedan mitten av november blivit till en anställning direkt av Yabie. Under de senaste åren har Sarah byggt upp värdefull erfarenhet om hur man skalar upp techbolag från bland andra Kry och Voi.
 
“Det känns väldigt roligt att på riktigt bli en del av Yabie. Jag kände från första dagen när jag klev in som konsult på Yabies kontor att jag hade hamnat rätt. Det är en spännande mix av hypersnabb organisk tillväxt i kombination med strategiska förvärv och riktigt duktiga medarbetare” säger Sarah Mian, CHRO på Yabie. 
 
“Tillskottet av Sarah har verkligen satt avtryck i organisationen på ett fantastiskt sätt. Sarah har tidigare erfarenhet av att vara med och skala upp organisationer i snabb takt från både Voi och Kry. Hon kommer in med värdefull input för Yabies fortsatta resa” säger Mathias Plank, Grundare och VD på Yabie.
 
Sarah tillträdde sin roll som CHRO på Yabie i november. 
 
För mer info, vänligen kontakta:
Mathias Plank, CEO, mathias@yabie.com, +46 705 360 200
Karl Garberg, CMO, karl@yabie.com, +46 708 800 875