Investerarrelationer / Pressmeddelanden

Yabie rekryterar Ruud Suntjens som ny CFO

Publicerat
2022-05-20 12:45

Ruud 2

Stockholm, 9 maj 2022 – Fintechbolaget Yabie, som växer snabbt, fortsätter att stärka teamet och rekryterar Ruud Suntjens som ny Chief Financial Officer. Med över 10 års erfarenhet från bland annat Klarna och Qliro blir han en viktig pusselbit i bolagets långsiktiga strategi att växa både organiskt och genom förvärv.

Utöver en stark organisk tillväxt har Yabie även genomfört ett antal förvärv under de senaste åren, däribland Cash IT, Cliento och Infrasec för att nämna de senaste. Förvärv kommer även fortsättningsvis vara en central del i Yabies tillväxtstrategi. 

Ruud kommer senast från Qliro där han var Head of Financial Planning Analysis and Business Control och ansvarade för finansiell strategi, prissättning och affärsanalys. Utöver Qliro har Ruud mångåriga erfarenheter från både Klarna och Tele2s finansavdelning. 

”Jag är väldigt tacksam över möjligheten att bli del av Yabies otroliga resa framåt. Det är ett bolag som på riktigt förenklar kundens vardag och levererar på hög nivå, vilket återspeglas i den snabba tillväxten. Jag ser fram emot att tillsammans med det övriga teamet ta bolaget till nästa nivå”, säger Ruud Suntjens, CFO Yabie.

Under det senaste året har bolaget byggt upp ett starkt team med talanger från bland annat iZettle, Klarna, Spotify och Bambora. Med över 100 anställda fortsätter Yabie att växa i en mycket hög takt där Ruud Suntjens, CFO, är en av de senaste tillskotten.

“Det är grymt kul att få in Ruud i Yabies ledningsgrupp. Han har väldigt värdefulla erfarenheter med sig både från sina år på Klarna under perioden när de skalade upp som mest, men även från att ha jobbat i internationell och i en noterad miljö på bolag som Qliro och Tele2. Han är en perfekt match för oss och kommer att utgöra en mycket viktig del  i vår fortsatta tillväxtresa”, säger Mathias Plank, grundare och vd på Yabie.

För mer info, vänligen kontakta:
Mathias Plank, CEO, mathias@yabie.com, +46 705 360 200
Karl Garberg, CMO, karl@yabie.com, +46 708 800 875

Om Yabie AB (publ.)
Yabie är ett svenskt fintechbolag som utvecklar en flexibel och mobil Point-of-Sale och Payments-lösning. Resan började 2017 med att utveckla en betallösning för Apple-auktoriserade butiker i Norden och har sedan dess vuxit till över 5 000 företagskunder. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 500 msek i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och Brightly Ventures. Bolaget grundades av serieentreprenören Mathias Plank (VD). www.yabie.com

Kuriosa: på arabiska betyder يبيع (Yabie) att sälja.