Investerarrelationer / Pressmeddelanden

Yabie blir exklusiv kassapartner till Foodora

Publicerat
2021-02-08 12:26

Yabie + Foodora

Genom ett nytt partnerskap med Yabie ska Foodora sänka kostaderna för både kassasystem och kortbetalningar för sina över 5 000 anslutna restauranger och butiker i Sverige. Partnerskapet är en del av Foodoras nya förmånsportal där Yabie (tidigare Kaching) nu blir exklusiv partner för kassasystem och inlösenavtal.

Nyligen lanserade Foodora sin nya förmånsportal där anslutna handlare får erbjudanden om bättre priser på allt från fordonsleasing till råvaror. Som en del av den satsningen har Foodora även plockat in Yabie som exklusiv partner för både kassasystem och kortbetalningar.

Via förmånsportalen kommer Foodora-anslutna handlare därmed kunna köpa Yabies kassasystem för iPhone och iPad till specialpris och även teckna marknadsledande inlösenavtal för kortbetalningar.

– Vår ambition är att göra livet enklare för de som driver restauranger och butiker. Där ser vi Foodora som en perfekt samarbetspartner och deras förmånsportal blir ett enkelt sätt för handlarna att både modernisera sina kassasystem och sänka sina kostnader, säger Siri Kiessling, COO på Yabie.

Yabie har under det senaste året lagt ett allt större fokus på att utveckla kassasystem för just små och medelstora företag; en målgrupp där många fortfarande använder gamla, svårhanterliga system där rapportering och administration tar mycket tid från handlarna. Med Yabies moderna och molnbaserade kassasystem kan dessa handlare nu få snabbare installation, snabbare support, automatisk rapportering och en mer intuitiv kassa som är enklare att använda.

– Foodoras förmånsportal har som syfte att hjälpa restaurangerna att driva ett effektivt och lönsamt bolag. Att som restaurang kunna ta del av våra förhandlade priser om råvaror leveransbilar och i detta fall kassasystem, kan bidra till att påverka företaget positivt, säger Johan Nordström, Head of Business Development foodora Sverige.

Yabie utvecklar moderna och lättanvända kassasystem för iPad och iPhone. Företaget grundades i Stockholm 2017 under namnet Kaching och har sedan dess utvecklat kassasystem för både större kedjor inom detaljhandeln, som IKEA och Hästens, och för mindre butiker och restauranger. Gemensamt för alla Yabies kassasystem är ett fokus på användarvänlighet och ambitionen att förenkla din försäljning. Därför är Yabies kassasystem byggda för att göra det enkelt att komma igång, minimera support och göra det enkelt att hålla koll på din försäljning. Yabie är delägt av Swedbank och har dessutom täta partnerskap med flera betalleverantörer, vilket gör att Yabie även kan erbjuda marknadsledande priser på kortinlösen.