Investerarrelationer / Pressmeddelanden

Mathias Plank framröstad till ny ordförande och Siri Kiessling ersätter som vd på Yabie

Publicerat
2023-03-08 12:45

Siri Kiessling_press Mathias Plank_Siri Kiessling

Fintechbolaget Yabie AB (publ.) presenterar idag Mathias Plank som ny arbetande styrelseordförande för bolaget. Hans tidigare roll som vd kommer att efterträdas av Siri Kiessling, nuvarande Managing Director på Yabie. 

“Det känns väldigt tryggt och helt naturligt att Siri efterträder mig som vd på Yabie. Vi har jobbat mycket nära varandra under de senaste åren och jag vet att hon kommer axla den här rollen på ett fantastiskt sätt. För egen del innebär det att jag kommer vara lika involverad i bolaget, men med ett ännu tydligare fokus på europeisk expansion, investor relations och strategiska förvärv”, säger Mathias Plank, grundare och arbetande styrelseordförande. 

Siri Kiessling började på Yabie 2020 som Managing Director, en nystiftad roll som bar ansvar över både den operationella och kommersiella delen av bolaget. Hon var även drivande i den omställning bolaget genomförde när man skiftade fokus från enterprise till småföretagare. Siri kom till Yabie från rollen som kommersiell chef på Bambora och har innan dess arbetat som managementkonsult på KPMG. Siri tillträder rollen som vd den 1 april 2023. 

“Det har hänt otroligt mycket på Yabie sedan jag kom ombord. Vi har under åren gått från 20 till 140 anställda, utvecklat marknadens bästa produkter, byggt upp ett fantastiskt team tillsammans och onboardat tusentals nya kunder. Efter 3 år som Managing Director känns vd-rollen som ett naturligt nästa steg och jag ser fram emot att fortsätta jobba nära Mathias och resten av teamet”, säger Siri Kiessling, vd på Yabie. 

Bolagets strategi med fokus på både organisk och förvärvad tillväxt står fast där Mathias Plank kommer att fokusera mer på potentiella, strategiska förvärv och en stundande europeisk expansion. 

Yabie har haft en mycket skarp tillväxtkurva under 2022 där bolaget ökade intäkterna med 326% som ni kan läsa mer om här. 

För en fullständig överblick av hela styrelsen och ledningsgruppen, samt årsredovisning finns på: yabie.com/investor-relations/. 
 
För mer information, kontakta:
Mathias Plank, ordförande och vd, +46 70 5360200, mathias@yabie.com
Karl Garberg, CMO, +46 708 800 875, karl@yabie.com